צילום שורש כף היד לילד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/05/2019 | 22:05 | מאת: רוז

שלום רב, הבן שלי בן ארבע וחצי עשה צילום שורש כף היד ולא יצא תקין. התשובה היא: לפי עצמות אצבעות ומטקרפוס מתאים לבן 4 שנים ו-6 חודשים ולפי עצמות קרפוס מתאים לבן שלוש שנים ו-6 חודשים. אשמח לדעת מה אומר ומה עליי לעשות למי לפנות ? ואם זה משהו בעייתי שנצטרך לקבל טיפול תרופתי תודה רבה רבה

1) למה בכלל בצעו צילום כף יד? 2) איזה מומחה שלח אותו לצילום כף יד 3) בכף היד יש 3 מרכזים שקוראים את גיל העצמות שלהם א) אצבעות-מרכז זה הוא החשוב ביותר כאשר בוחנים את הגדילה ב) מתחתיו איזור "מטקרפל" ומתחתיו איזור "קרפל" הם פחות חשובים להתיחסות לגדילה. לא כל מרכזי הגדילה מתקדמים באותו הקצב. אם הקריאה נכונה וגיל העצמות של האצבעות מתאימות לגיל הילד לא נראה לי שיש בעיה. אבל את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג ילדים כדי לדעת אם יש בעיה

12/05/2019 | 21:43 | מאת: רוז

רופא משפחה שלך אותו לצילום עקב זה שהוא לא מרבה לאכול ואנחנו במעקב בשניידר,הילד באחוזן 10 יחסית נמוך לילדים בגילו. עשינו לו בדיקות דם מקיפות הורמון גדילה תקין.צלייק עשינו פעמיים תקין ועוד כל מיני בדיקות והכל יצא תקין. לכן שלח אותנו לעדות צילום שורש כף היד. התשובה שהתקבלה זה מה שרשמתי לך בהודעה הקודמת. אני ובן זוגי גבוהים וגם הילד הבכור.

1) את הצילום צריך לראות אנדוקרינולוג ילדים. על תשובה כתובה, אף אנדוקרינולוג ילדים אינו מסתמך 2) ילד עם בעיות אכילה לפני צילום כף יד יש הרבה בדיקות אחרות שבודקים 3) כל מיני בדיקות זה לא מידע, תלוי מה בדקו 4) ילד שגדל בצורה עקבית על אחוזון 10 זו גדילה נורמלית. אלא אם מצאו משהוא לא רגיל בבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים