הורמון גדילה ובעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/04/2019 | 21:30 | מאת: אלינה

פרופסור צדיק שלום, בתנו בת 6.5, לוקחת נורדיטרופין במינון של 0.7 מ״ג בשל מחסור בהורמון גדילה, מזה כשנה ושלושה חודשים. אנו חווים איתה בעיות התנהגות קשות, התפרצויות זעם ואלימות במידה שלא הייתה לפני קבלת ההורמון. 1. האם ידועים מקרים נוספים של השפעת ההורמון על ההתנהגות ? 2. האם החלפה להורמון גדילה אחר תוכל לעזור לדעתך? תודה רבה, אלינה.

להורמון עצמו אין השפעה כזו. הרכב כל הורמוני הגדילה זהה. יש צורך לפנות להערכה פסיכולוגית כדי לנסות לראות מה מביא אותה למצב זה. אולי עצם הסטרס מהזריקות תורם משהוא. אם כן, יש הורמון גדילה הניתן במזרק ללא מחט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים