אני מאוד מודאגת לגבי הגובהה של הבת שלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/04/2019 | 18:13 | מאת: NOT_FOUND

שלום, הבת שלי בת 9 ו10 וחודש גובה 1,38 היא החלה להתפתח מבחינה מינית החלו ניצנים ושיער בבית השחי עשינו בדיקת צילום כף יד והתוצאה הייתה שגיל העצמות מראה על גיל 10 וחצי , האם יש סיבה לדאגה בעקבות ההתפתחות המינית המוקדמת? וגם בגלל שגיל העצמות מתקדם מעבר לגיל שלה? אשמח לתשובה תודה רבה,

התבגרות מוקדמת היא הופעת סימני התבגרות לפני גיל 8. אין לבת שלך התבגרות מוקדמת גיל העצמות שלה מעט מאד מתקדם - בהחלט בתחום הנורמה . הוא אינו בעיה. מה גם שבתך אינה נמוכה הכי בטוח להיות במעקב אנדוקרינולוג ילדים כדי לראות את קצב הגדילה וההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים