בני בן השבע.האם נראה בעייתי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/04/2019 | 17:08 | מאת: אמא דואגת

שלום רב. בני בן השבע בגובה 127 סנטימטר משקל 31.5 בבדיקתהתפתחות הצביעו שהוא חורג במשקל ןנדרשת בדיקה. הוא גברתן ורחב אבל לא נראה שמן. בנוסף מלידה היא די שעיר וגם כיום שעיר בידיים וברגליים בעיקר. בעלי ואני לא שעירים. האם יש סיבה ממה שתיארתי לקחת אותו לבדיקות? אם כן.איזה?

1) בני בן השבע בגובה 127 סנטימטר משקל 31.5 תשובה: מדידת משקל וגובה בודדת אינה מראה אם הוא גדל באופן עקבי, או קצב גדילה מהיר מהרגיל או קצב גדילה נמוך מהרגיל. כדי לדון על גדילה ועל עליה במשקל צריך שתי מדידות בהפרש של 4 חודשים לפחות כדי לדעת האם הגדילה תקינה או שיש בעיה בבדיקתהתפתחות הצביעו שהוא חורג במשקל ןנדרשת בדיקה. הוא גברתן ורחב אבל לא נראה שמן. בנוסף מלידה היא די שעיר וגם כיום שעיר בידיים וברגליים בעיקר. בעלי ואני לא שעירים. האם יש סיבה ממה שתיארתי לקחת אותו לבדיקות? אם כן.איזה?

פני לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים