ילד בן שנה וחצי ער,ך T4 גבוה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

31/03/2019 | 12:18 | מאת: שרית

אני שואלת שוב כי ההודעה הקודמת נבלעה בין הודעות אחרות. ביצענו לבני בן שנה וחצי בדיקות דם ובין היתר נעשו בדיקות TSH ו T4. קילבנו עבור T4 ערך גבוה וTSH בנורמה. להלן התוצאות: TSH 2.92 mlu/L T4-free 27.2 pmol/L חזרנו שוב על הבדיקות. התוצאות שוב נראו ללא שינוי: נראה שאין שינוי: TSH 2.30mlu/l T4 free 26.4 pmol/l בנוסף thyroglobulin ab קטן מ20 anti thyroid peroxid שלילי, קטן מ45 ferritin 21.3 ng/ml AST(got) 41 u/L ALT (GPT) 14u/L Transdferrin 224.5 mg/dl iron 64 microg/dl c-reactive protein 0.06 mg/dl HB 10.7 g/dl אני ממתינה לתור לאנדוקרינולוג אבל בינתיים רציתי לדעת איך ממשיכים מכאן? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות? האם התוצאות מצביעות על בעיה?

אם FT4 גבוה מעל הנורמה ו TSH באופן בולט מתחת לנורמה חושדים ביתר פעילות של בלוטת התריס. במקרה כזה הגוף "עובד על טורים גבוהים" כלומר הדופק מהיר מאד מעל הנורמה, העור לח וחם, הילד אי שקט, קשיי שינה, ריבוי יציאות. אם לא נמצאים כל הסימנים האלה סימן שאין לו מחלה פעילה ומספתקים במעקב בלבד. אם הילד מתנהג רגיל ומתנהג כרגיל, אפשר לחכות לתור לאנדוקרינולוג בלי לחץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים