תוספי תזונה והשפעה על הגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/03/2019 | 11:26 | מאת: עירית

שלום פרופ צדיק הבן שלי בן 15, בכל ילדותו היה בעודף משקל כאשר גדל באופן עקבי על אחוזון 50 בגיל 12 גובהו היה 1.50 וירד במשקל באופן משמעותי בגלל בעיות דימוי עצמי ל BMI 17 (ירידה משמעותית) ולא אכל טוב שנתיים וחצי - היו לו רגעים טובים ורגעים גרועים כתוצאה מבעיות האכילה גיל העצמות עלה בקצב אך ללא גדילה משמעותית - עלה רק 9 ס״מ בשנתיים וחצי בגיל 14 וחצי ״חזר לעצמו״ והתחיל לפצות על החסרים כאשר עלה במשקל יותר מ 20 קג (לפני הוא היה בגבול של התת משקל) - כתוצאה מכך הגדילה התחילה להתחדש וכיום גיל העצמות שלו הוא 15 ושלושה חודשים גובה 1.66 על 65 קג (אחוזון גובה 25) והוא לא אוכל בריא בכלל מה אפשר לעשות כדי לתקן את הפגיעה? איך יגיע לגובהו המקסימלי? אפשר להחזיר את הפגיעה שנהרסה מהתקופה שלא אכל טוב? הוא ירד מאחוזון 50 לאחוזון 25! תוספי תזונה יתקנו את הפגיעה בגדילה? צריך לתת הורמון גדילה? תודה

1) בגובה 166 ס"מ, אין שום רשות חוקית לתת הורמון גדילה 2) שמירה על גדילה סבירה נעשה על ידי פניה לדיאטנית עם רישום תזונה מפורט וכמותי כדי לחשב מה חסר בתזונתו שיש להשלים. בגיל עצמות 15, אם הקריאה נכונה , הוא הגיע בערך ל 97% מגובהו הסופי. שמירה קפדנית על תזונה מאוזנת בעזרת דיאטנית תאפשר לו לגבוה את המעט שנותר. לצערי אין תרופות פלא או מזונות פלא

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים