איחור בגיל עצמות לילד בן 13.9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

20/11/2018 | 09:29 | מאת: מיקי

שלום בני בן 13.9 . גובה 1.47 משקל 34 ק"ג. לא התחיל שום התפתחות מינית עדיין (אין שיער בבית שחי בכלל ולא באיבר מין) צילום גיל עצמות כף ילד שמאל מתאים לגיל 12.5-13. האם זה איחור משמעותי המצריך בירור מעבר? בדיקות דם טרם ביצענו. גובה של ההורים שלו: 1.70 מ' שניהם אני אישית קיבלתי מחזור רק בגיל 15. האם זה קשור? האם יש מצב פה לצורך בהורמון גדילה?

1) שעור באיזור אברי המין אינו מעיד על התבגרות. התבגרות בבנים היא הגדלת האשכים. על כן אינני יודע אם הוא מאחר בהתבגרותו. התבגרות בבנים מתחילה בין גיל 9 לגיל 13.5. אם גדילת האשכים עוד לא התחילה, הוא מאחר בהתבגרותו 2) איחור זה של גיל העצמות אינו חריג (זאת בתנאי שאנדוקרינולוג ילדים ראה את הצילום וקבע את התשובה. תשובת גיל עצמות ממקור אחר אינה קבילה מבחינתי. אינני מכיר אנדוקרינולוג ילדים שאינו בודק את הצילום עצמו ומסתפק בתשובה כתובה 3) איחור בהתבגרות בבנים תלוי בגיל התבגרות האב 4) כדאי שאת הבן יבדוק אנדוקרינולוג ילדים.אם הוא יורד בקו הגדילה ו\או אינו מתבגר יש צורך בברור. מוקדם לבר על הורמון גדילה לפני שבדקו את צורת הגדילה וההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים