התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/11/2018 | 01:39 | מאת: אירית

בני בן 11.3 .צילום עצמות מתאים ל12.6. בדיקת טסטוסטרון 13.7. האם יש מקום לדקפפטיל? או טיפול אחר? אודה על תשןבתך

התבגרות נורמלית בבנים היא התבגרות שמתחילה אחרי גיל 9 שנים. בגיל 13.3 זה גיל נורמלי להתחיל להתבגר. למה את רוצה לעכב לו התבגרות?

18/11/2018 | 15:49 | מאת: אירית

ניכר שבבת אחת ישנה גדילה בנפח אשכים, טסטוסטרון גבוה, פצעונים על הפנים ושיעור באיזור הערווה. אני חוששת שזה יפריע לו לגבוה. גובהו1.55 אני 1.73 ואביו1.78 הרופאה נתנה לו מרשם לדקפפטיל ואני חוששת. אודה על תשובתך.

18/11/2018 | 15:54 | מאת: אירית

גילו של הילד 11.3 ולא 13.3. האם ניתן לקבוע תור אצלך? תודה רבה.

התבגרות המתחילה לאחר גיל 9 אינה התבגרות מוקדמת אלא אולי התבגרות מהירה. חשוב לדעת מה קצב הגדילה, מה קצב התקדמות גיל העצמות, מה קצב העליה של נפח האשכים. חשוב לדעת מה קורה להורמונים מיותרת הכיליה: אנדרוסטנדיאון, 17-הידרוקסי -פרוגסטרון, DHEAS קביעת תור 039641511

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים