שבירת אחוזון משקל לפעוט בן 2.10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/11/2018 | 15:57 | מאת: שמרית

שלום פרופ' צדיק, בני בן 2.10 (תאום, יליד שבוע 34.1). משקלו כעת 12.100, גובהו 94 סנטימטר. בחודשיים האחרונים ירד במשקל (ללא רקע של מחלה), מבחינת אחוזון גובה, שומר על האחוזון (37.5), אך מבחינת המשקל שבר את האחוזון ה 35 וירד לאחוזון 11... בדיקת דם הראתה פריטין נמוך (9.8), TSH תקין (3.15), T3 FREE מעט גבוה (6.7). נשלל צליאק בבדיקת דם. הילד אוכל טוב מאוד ומגוון. אם רלוונטי, אז גובה ההורים: אמא (1.73) ואבא (1.71). איך תציע לנו להמשיך את הברור? תודה רבה@

אם TSH ו FT4 תקינים, אין בעיה של בלוטת התריס (לא ראיתי את התשובות) אם נשלל צליאק: IGA תקין ואין נוגדנים (לא ראיתי תשובות)- אין בעיה כזו דווח הורים שהילד אוכל טוב ומגוון אינו טוב עבור רופא. השלב הראשון הוא : לכתוב יומן אכילה מדוייק במשך 3 ימים-כל מה שהוא אוכל ושותה בצורה כמותית. הדיאטנית מכניסה את כל נתוני תזונתו לתוכנת תזונה ומחשבת אם התזונה מתאימה לו עם חוות דעת הדיאטנית, פונים לחוות דעת של גסטרואנטרולוג.

14/11/2018 | 23:09 | מאת: שמרית

תודה רבה על תשובתך המפורטת, אכן TRANSGLUTAMINASE_IgA קטן מ 0.5 ו T4- FREE הוא 16.1 נכתוב יומן ונפנה עימו לדיאטנית. תודה רבה,

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים