תוצאת חוסר הורמון, האם זה סופי?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/09/2018 | 05:00 | מאת: ירדן

שלום, ברשותך שאלה כללית. ילד בן 9 שנבדק ונמצא אצלו חוסר חלקי בייצור הורמון הגדילה, האם החוסר ילווה אותו בשנים עד התבגרותו? האם יש סיכוי שתחזית הגובה הסופי שהאנדוקרינולוג חישב בלי טיפול הורמונלי (עפ"י תוצאות הבדיקות שביקש) יהיה לגמרי אחר? תודה ושנה טובה

מה התשובות המספריות המדויקות של שיא הורמון גדילה בשני התבחינים? האם הוא גדל על אחוזון קבוע או יורד בקו הגדילה? מה גיל העצמות שלו וגילו בעת ביצוע הצילום? אינני יודע לפי מה חישב הרופא את הגובה הסופי? אם הוכח חוסר בולט של הורמון גדילה, לחישוב אין ערך. אם הוא הולך ויורד בקצב הגדילהלא יגיע לשום חישוב. יש הבדל גדול בהתיחסות לגדילה אם החסר החלקי קרוב לנורמה או רחוק מהנורמה. אם באמת יש חוסר בהורמון גדילה, הבעיה אינה גובה אלא: יש הפרעה ביצור חלבון, ביצור מסת עצם, ביצור רקמת שריר ועוד. מתוך חוסר ידע מתייחסים רק לגובה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים