איחור גיל עצמות ואחוזון 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2018 | 10:09 | מאת: שמואל

בתי בת 11, חולת סכרת נעורים מאוזנת יחסית, סרולוגיה שלילית לצליאק וביופיסה לא אבחנתית, עברה טיפול לעודף פעילות בלוטת התריס במשך כ 5 שנים והפסיקה עקב הטבה, ירדה מאחוזון 10 לאחוזון 3 בגובה ונשארה יציב על האחוזון במשך 3 שנים עד היום, לאחר בירור גיל עצמות יצא שגיל העצמות הינו 8.בדיקות הורמון גדילה תקינות, אני ואשתי אחוזון 3 בגובה, מה אני יכול להסיק מגיל העצמות?

אם היא עדיין לא החלה להתבגר, ואין לה כל בעייה הורמונלית אחרת וגיל העצמות נקרא על ידי אנדוקרינולוג והוא נכון, סיכויי גדילתה טובים יותר מאשר נראה היום. יש מצבים כגון תת פעילות של בלוטת התריס (יכולה לעיתים להופיע לאחר תקופה של יתר פעילות) ואחרים ואז גיל העצמות מאחר ויש ירידה בגדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים