גובה של בן 15 כאשר גיל העצמות 16.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/08/2018 | 09:03 | מאת: יעל

שלום רב פרופסור הבן שלי בן 15 הגובה שלו 1.65 ,בוצע לו צילום כף יד שמאל וגיל העצמות מראה על 16.5 ,שאלותיי : כמה ס"מ הוא עוד יכול לגבוהה? ומה ניתן לעשות בכדי שיגבה כמה שיותר? יש לציין שהגובה שלי ׁהוא 1.60ס"מ. והגובה של אבא שלו 1.7 ס"מ. תודה רבה .

בספר לקריאת גיל העצמות המקובל בארץ יש גיל עצמות 16 או גיל עצמות 17. אין 16.5. האם אנדוקרינולוג ילדים ראה את הצילום עצמו? בגיל העצמות 16 בן מגיע בערך ל 98% מגובהו הסופי ובגיל עצמות 17 הבן מגיע בערך ל 99% מגובהו הסופי. על אנדוקרינולוג ילדים לברר האם יש סיבה שגיל העצמות מתקדם ולברר את דרגת התבגרותו. האם יש מצב הצריך טיפול מבחינה בריאותית. לגבי הגובה אם אין בעיה בריאותית מאוחר מידי מלתת טיפול

23/08/2018 | 10:49 | מאת: יעל

כן אנדוקרינולוג ראה את הצילום עצמו וזה מה שהוא אמר שגיל העצמות מתאים לגיל 16.5.

על כן התשובה שכתבתי לכם עונה על השאלה

23/08/2018 | 11:33 | מאת: יעל

עוד נקודה ששכחתי לציין שבבדיקות האחרונות הערך של ה-TSH הוא 6.98 וה-T4 FREE האם הנתון הזה יכול לעקב גדילה? תודה על תשובתך

עניתי למעלה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים