האם מאזן קלורי שלילי עלול לעצור/לעכב גדילה בגיל 17?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/08/2018 | 11:30 | מאת: אוראל

שלום רב , התחלתי חיטוב אתמול מה שאומר שאני נמצא במאזן קלורי שלילי , לא קיצוני בכלל אלא 300 קלוריות מתחת למאזן הניטרלי ואני מקבל את כל החלבונים / פחמימות / שומנים / ויטמינים ומינרלים שאני צריך .. אז השאלה שלי אם שהייה במאזן קלורי שלילי לכ3-4 חודשים עלול לעצור/לעכב התפתחות גובה? זה חשוב לי כי הייתי רוצה לגבוה עוד במיוחד כי בפברואר נמדדתי 1.77 וכרגע אני 1.79 . גיל : 17 תודה !

באופן כלל הגוף משתמש במזון באופן הבא (ובמיוחד בקלוריות) במקום הראשון לספק קלוריות וחומרים לאברים החיוניים מוח, לב, כליות, כבד וכו' במקום השני הגוף משתמש בקלוריות ובחומרי התזונה לפעילות הגופנית כמו דלק לרכב. בהקשר זה, אם אין לו מספיק קלוריות להפעלה הוא מפרק גם חלבונים והופך אותם לקלוריות במקום השלישי, אם נשאר מספיק לגדילה גדלים. אם יש פחות, גדלים פחות. אין לך עוד פוטנציאל רב לגדילה ויתכן מאד ואתה פוגע בו

29/07/2021 | 01:55 | מאת: Oron

אך אם יש אחוז שומן יחסית גבוה שהוא מעל 15 לגבר הגוף לא ישתמש בשומן הזה לאנרגיה לגדילה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים