בת 10 נמוכה לגילה ולהוריה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/08/2018 | 23:33 | מאת: אמא מודאגת מאוד שוב

שלום רב, בהמשך לשאלה הקודמת ארצה להתייעץ גם לגבי הבת: כאמור אני 176 סמ ובעלי 190 סמ. נולדה משקל 2600 בשבוע 37, התפתחות תקינה לחלוטין. כיום בת 10 בגובה 135 אחוזון 25 ומשקל אחוזון 10, בדיקת גיל עצמות נערכה כבר פעמיים בהפרש של שנתיים והתוצאות זהות-מתקדם בשנה (מתאים לגיל 11). ללא סימני התפתחות מינית למעט מעט גולה בחזה במישוש (שטוחה מבחוץ לגמרי) ללא שיעור בגוף בכלל (יצויין כי אני קיבלתי ווסת הגיל 12 וחצי). עוד יצויין כי הילדה לא אוכלת פירות וירקות בכלל ותזונתה לוקה בחסר. הילדה נראת ממש קטנה (כמו בת 8) . רוצה לערוך לה טסט להורמון גדילה למרותשהרופאטועןשלאיהיהחוסר. בריאה בדכ. אני מאוד מודאגת נאמר לי שצפוי גובה מקסימלי 160. האם כדאי לעכב התפתחות מינית עי זריקה כדי לאפשר צמיחה? האם לדעתך יד מה לעשות? בנתיים ממתינה לתור לטסט להורמון גדילה. אשמח לשמוע כל מה שיש לך לומר. בצודה מראש

תשובה לכל "עובדה" בשאלתכם: 1) כיום בת 10 בגובה 135 אחוזון 25 ומשקל אחוזון 10- תגובה א) גובה נוכחי בלבד אינו מספיק להסקת מסקנות. יש הבדל אם היתה על אחוזון גבוה יותר וירדה לאחוזון 25 ואז מוצדק לבדוק הורמון גדילה או שהיא גדלה באופן קבוע ועקבי על אחוזון 25 ואז אין הצדקה לבצוע בדיקת הורמון גדילה. גם אם בדיקות הורמון גדילה יהיו נמוכות בכאשר היא גדלה באופן קבוע על אחוזון 25, היא לא תקבל טיפול בהורמון גדילה. תגובה ב) אחוזון משקל נמוך יחסית -יש לפנות לדיאטנית עם יומן אכילה של 3 ימים כדי לחשב האם יש חוסרי תזונה הגורמים למשקל נמוך. חוסרים תזונתיים יכולים לגרום לגדילה על אחוזון נמוך. 2) בת 10 ללא התפתחות מינית תגובה-נורמלי לחלוטין מותר לא להתבגר עד גיל 12.5. עם הופעת ההתבגרות קצב הגדילה עולה וגדלים יותר מהר. 3) שעור לא שייך לעניין ולא קובע התבגרות. 4) האם כדאי לעכב התפתחות מינית עי זריקה כדי לאפשר צמיחה? תגובה- אמונה שעברה מהעולם לפני 15 שנה. אבל יש כאלה שלא למדו את הפרק הזה 5) האם לדעתך יש מה לעשות? תגובה- אם גדלה באופן קבוע על אחוזון 25, מציע לא להציק לילדה בבדיקות ולתת לה לחיות בשקט

08/08/2018 | 00:21 | מאת: אמא מודאגת

אבקש לציין כי הילגה היתה באחוזון 75 בגיל 4, לאחר מכן ירדה לאחוזון 50 עד גיל 7, ומאז ירדה ונעצרה גדילת

08/08/2018 | 00:22 | מאת: אמא מודאגת מאוד

המשך- נעצרה גדילתה באחוזון 35 כאשר היא בקושי גדלה היום

לדון איתך על הילדה קשה מאד. את נותנת חצאי עובדות. "אבקש לציין כי הילדה היתה באחוזון 75 בגיל 4, לאחר מכן ירדה לאחוזון 50 עד גיל 7, ומאז ירדה ונעצרה גדילת" א) היית צריכה למסור מלכתחילה שהיא ירדה באחוזון הגובה ולא מסרת. ב) אני לא בטוח שיש עצירת גדילה זה מצב נדיר . בדרך כלל יש גדילה אך בקצב איטי בלי לראות את כל גרף המשקל והגובה ואת כל הבדיקות שלה שנעשו עד עכשיו אין טעם ותועלת בדיון פני עם כל הנתונים לחוות דעת נוספת לאנדוקרינולוג.

קודם אמרת שהיא באחוזון 25 ועכשיו שהיא באחוזון 35. לא מתאים לי חוסר דיוק במתן נתונים פני עם כל הנתונים של הילדה לחוות דעת שניה של אנדוקרינולוג

08/08/2018 | 01:03 | מאת: אמא

היא אחוזון 25 133 סמ. חלה טעות הקלדה. תודה על תשובותייך והתייחסותך. מאוד מעריכה שהקדשת מזמנך

מתן מידע לא מדוייק ושגוי יכול להיות מסוכן לילדה ולרופא המייעץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים