ילד בן שנתיים - שבירת עקומות גדילה בגובה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/08/2018 | 13:54 | מאת: אולגה

הבן שלי יהיה בן שנתיים בסוף החודש. נולד באחוזון 50 בגובה, בגיל 10 חודשים הגיע לאחוזון 3 ונכון להיום הוא הרבה מתחת לכל העקומות. מבחינת משקל נולד באחוזון 85 והחל לשבור עקומות בגיל ארבעה חודשים. נכון להיום אחוזון 10 - תקופה של שנה. היינו במעקב אצל דיאטנית קלינית ומבחינתה הוא אוכל מצויין 130% מצריכה יומית המומלצת לגילו. הילד אלרגי למוצרי חלב - כרגע עובר טיפול וכבר אוכל חלק גדול ממוצרי חלב. בדיקות דם תקינות כולל בדיקת צליאק. אנחנו מאוד מודאגים מהגובה שלו. רופאת ילדים הפנתה אותנו אליך. אשמח לדעת איזה בדיקות עלינו לעשות לפני שאנחנו באים?

תשובה:"בדיקות דם תקינות כולל בדיקת צליאק" משפט שלא עומד מאחוריו כלום-אינני יודע אילו בדיקטות בדקו ומה התוצאותף לפני שאני בודק ילד ולפני שאני רואה את כל התוצאות שהיו, אינני מבקש בדיקות לביקור יש להביא את כל נתוני הגדילה מהלידה עד היום: תאריך מדידה, משקל, גובה: לא גרף

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים