הופעת שיער ערווה לבת 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/07/2018 | 08:05 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת 8 ולפני מספר ימים התחיל לצמוח לה מספר שערות ערווה. אין לה שינויי בשדיים אולם ריח זיעה מבית השחי יש לה כבר למעלה משנה. (וגם בבית השחי לאחרונה גדלו כבר 2 שיערות). היא מעט יותר שעירה ברגלים ובידיים מילדות בני גילה....בעלי גם מאד שעיר וגם בני משפחתו. גובהה 1.30 משקלה 30. האם עליי להיות מוטרדת? האם עליי לפנות לאנדרקינולוג ילדים ואם כן אילו בדיקות לעשות לה לפני שאלך לרופא? תודה רבה יעל

שער ערווה תקין שיופיע לאחר גיל 8 שנים נקודת גובה בודדת אינה אומרת דבר. יש לראות קו גדילה , האם הוא עקבי לאורך אחוזון קבוע. פני לבדיקת אנדוקרינולוג עם צילום כף יד לגיל עצמות. ומדידות משקל וגובה מעברה. לילדים, לפי תקנות משרד הבריאות צריכות להיות מדידות משקל וגובה מכיתות א , ג, ו. על כן צריכה להיות לה לפחות מדידת גובה אחת בבית הספר . כמו כן, אם מדדו אותה בקופת חולים להביא את המדידות. יבדקו אותה, יראו נתוני גדילה ולפי הבדיקה והנתונים יחליטו האם יש הצדקה לבדיקות דם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים