תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/07/2018 | 22:32 | מאת: ספיר

שלום רב ביתי בת כשלושה שבועות ובגיל כמה ימים גילו לה תת פעילות בלוטתהתריס tsh-88 התחלנו מיד טיפול בכדורי אלתרוקסין ולאחר שבןעיים בבדיקת הדם תוצאה של 20 tsh האם התשובה מעידה על כך שמתחיל להתאזן ? תודה רבה

אם התשובה של TSH החא תוך טיפול, זותגובה אופינית לטיפול שהבת צריכה לקבל ולהתמיד בו

17/07/2018 | 04:42 | מאת: ספיר

תודה! יתכן והכדור גורם לתופעות של עצבנות חוסר שינה וחילוף חומרים מרובה לילדה? ( יציאות רכות כ 5 פעמיים ביום) אופן המינון של הכדור הוא 25 מ״ג ארבעה ימים בשבוע ו50 מ״ג שלושה ימים בשבוע. שאלה נוספת את הכדור אני מרסקת ונותת לה עם כפית חלב תמ״ ל סימיאלק 20 דק לפני האוכל האם זה בסדר?

תשובה לכל סעיף 1) יתכן והכדור גורם לתופעות של עצבנות חוסר שינה וחילוף חומרים מרובה לילדה? ( יציאות רכות כ 5 פעמיים ביום) תשובה: אם FT4 בתחום הנורמה ו FT3 בתחום הנורמה המינון של התרופה אינו בעודף ואי השקט והעצבנות אינן בגלל התרופה 2) יציאות רכות כ 5 פעמיים ביום תשובה: לא חריג בהרבה תינוקות בשבועות הראשונים לחיים. בתינוקות , במקרים רבים מתן צואה הוא רפלקס תגובה כאשר הם אוכלים 3) אופן המינון של הכדור הוא 25 מ״ג ארבעה ימים בשבוע ו50 מ״ג שלושה ימים בשבוע. תשובה: אופן המינון משתנה לפי רמת ההורמונים TSH ו FT4 ועל כן משנים כל פעם כדי להגיע לאיזון 4) שאלה נוספת את הכדור אני מרסקת ונותת לה עם כפית חלב תמ״ ל סימיאלק 20 דק לפני האוכל האם זה בסדר? תשובה: כל זמן שאת נותנת את התרופה בנפח קטן של נוזל זה בסדר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים