בדיקת טסט סינקטן זמן 0 ו 60

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/07/2018 | 12:08 | מאת: עדי

שלום. נשלחתי לבדיקה טסט סינקטן זמן 0 ו 60 בגלל ממצא שפיר ב MRI בהיפופיזה. בדיקת דם רגילה של הורמונים יצאה תקינה חוץ מפרולקטין (כולל קורטיזול והורמון גדילה). קורטיזול אחרי שני כדורי דקסמנטזון יצא תקין. תוכל להסביר לי מה הטסט סינקטן הזה בא לבדוק ששונה מבדיקות דם רגילות? מה בדיוק מחפשים? על איזו שאלה רוצים לענות?

המידע שאת נותנת אינו מדוייק שלחו אותך לבדיקות בגלל בעיה שלא גילית לי אותה. ועד שלא אדע מה הבעיה ומה גיל הנבדק לא ניתן לתת לך תשובה רצינית תבחין סינאקטן מבמעים כדי לדעת אם בלוטת יותרת הכילה מסוגלת להפריש מספיק קורטיזול. הורמון הקורטיזול חשוב להציל אותנו ממצבי מחלה קשים. הוא שומר על לחץ דם ועוד פעולות חיוניות. בלי לדעת פרטיםעלי לנחש מה הבעיה ומה הרופא חשב?

13/07/2018 | 17:30 | מאת: עדי

כתבתי את הבעיה- גילו ממצא שפיר ב mri מח בהיפופיזה. גיל 18. והאמת שהתחלתי לסבול מיתר לתץ דם אבל כששלחו אותי לא אמרו שהבדיקה קשורה לזה. תודה

לא פנית לרופא בגלל MRI מה היתה הבעיה בגללה פנית לרופא? ומה הרופא מצא כשפנית אליו בפעם הראשונה.

14/07/2018 | 22:16 | מאת: עדי

סיפור ארוך ולא רציתי לחפור פה.. לא פניתי לרופא מרצוני.. התחילה אצלי פזילה והלכתי לייעוץ אצל מומחה פזילה. במומחה רצה שאלך לנוירולוג שיבדוק שזה לא בעיה נוירולוגית (כי הפזילה צצה פתאום בגיל 17) הנוירולוג שלח אותי לסיטי ראש וראו שמה אקסופתלמוס בעין שמאל. ואז אמרו לי ללכת לאנדוקרינולוג כי זה קשור להורמונים.. אז הלכתי ועשיתי בדיקת דם של הורמונים וחלק היו לא בנורמות. ביקשו mri- עשיתי- וראו שם ממצא שפיר על ההיפופיזה. ועכשיו רוצים שאעשה טסט סינקטן. אני לא מבינה מה המטרה של הבדיקה הזו....

הפזילה והסימנים הנוירולוגים ולחץ הדם הגבוה גרמו לחשד לגידול בבלוטתת יותרת המוח (היפופיזה) . בהיפופיזה יכולים להיות מצד אחד גידולים הלוחצים על הבלוטה ומפריעים לה להפריש הורמונים שונים ומצד שני גידולים של סוג מסויים של תאים המיצרים אחד ההורמונים שההיפופיזה מיצרת. בדיקת הסינאקטן נועדה לבדוק האם יותרת הכיליה מסוגלת לייצר מספיק קורטיזול בתגובה לגרוי ואין לך פגם יצור במערכת זו. בדיקת מתן דקסאמטזון בודקת האם בלוטת יותרת המוח או מקור אחר גורם ליצור עודף קורטיזול היכול גם לגרום ללחץ דם גבוה. כאשר הפרשת הקורטיזול נגרמת על ידי הורמון ה ACTH המופרש מיותרת המוח במנגנון תקין הנמצא תחת בקרה, הדקסאמטזון גורם לירידת הפרשת הקורטיזול. אם הקורטיזול מופרש על ידי גידול הפועל עצמאית ללא בקרה, לדקסא מטזון אין יכולת לדכא הפרשת ACTH והפרשת קורטיזול.. זה מה שניתן להסביר על רקע המידע שמסרת. עלייך להפגש עם האנדוקרינולג שלך שבידיו כל תשובות הבדיקות והו יכול לתת הסברים

15/07/2018 | 16:00 | מאת: עדי

עשיתי שתי בדיקות דם של קורטיזול... גם בדיקת דם רגילה וגם בדיקת דם ששתיתי לילה לפני שני כדואי דקסמנתזון.. ושניהם יצאו תקינות.. למה צריך גם טסט סינקטן? האם זה בסדר שלא אלך לעשות את זה? תודה

תפני לרופא שלך ותשאלי אותו. אינני מכיר את כל התיק שלך. אינני יודע מה שיקולי הרופא שלך אין שום סיכוי בעולם שאבטל בדיקה שרופא שמכיר אותך נתן לך, כאשר הוא מכיר אותך יותר טוב ממני.

16/07/2018 | 10:12 | מאת: עדי

כי הוא כבר אמר לי שכן צריך לעשות אז הוא לא יחזור בו... לא מבינה מה הקשר בין זה לפזילה ולמה לא מאשרים לי את הניתוח עד שאני לא עושה את כל הבדיקות?! אין לי בעיה לעשות את הבדיקה עצמה.. אני רק חוששת שנגיד והיא לא תהיה תקינה ואז זה יגרור עוד ועוד בדיקות וזה לא יגמר ואני אשאר פוזלת... מעדיפה לעשות את הניתוח פזילה לפני הבדיקה אבל לא מאשרים לי.... לא כיף להרגיש שאתה רוצה משהו מסוים ואתה תלוי באנשים אחרים ושזה לא תלוי בך...

דברי עם האנדוקרינולוג שלך או בקשי מהמרפאה שאת מטופלת את העתק התיק ופני לחוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים