על מה מצביעות רמות גבוהות של anti tpo abs

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/06/2018 | 22:25 | מאת: עירית

רמות גבוהות של anti tpo abs -מה זה יכול להיות? Tsh 8.42 Thyrog abs4.14 Anti tpo abs 753.25 באולטרסאונד הבלוטה מוגדלת מאוד בלתי אחידה ווסקולרית איסטמוס בלתי אחיד ווסקולרי תודה ויום נעים

TSH מעל 8 מעיד על כךשלבלוטת התריס קשה ליצר את ההורמון FT4. על כן היא "מתאמצת" ומיצרת יותר TSH כדי לשמור את רמת ההורמון FT4 בנורמה. נוגדנים אלה מראים שיש מחלה אוטואימונית. כלומר מנגנון החיסון מיצר נוגדנים נגד אברים באדם. במקרה זה הנוגדנים נגד בלוטת התריס והם גורמים להפרעה בפעילותה. המחלה בדרך כלל משפחתית ושכיחה יותר בנשים. המחלה נקראת מחלת השימוטו. בנוגדנים לא מטפלים. יש אנשים שיש להם נוגדנים כאלה ואין הפרעה בפעילות הבלוטה. לאחר שחוזרים פעם שניה על הבדיקות ומאמתים את התוצאה, נותנים טיפול בכדורים המכילים את ההורמון של בלוטת התריס תוך בקרה של רמות FT4 ו TSH

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים