הורמון גדילה ללא חוסר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/06/2018 | 07:22 | מאת: גל

בני בן 13 קומה נמוכה לא בקריטריונים של זכאי להורמון גדילה וללא מחסור.האם ניתן לקבל מרשם לטיפול בהורמון מחוץ לסל הבריאות. מבים שהתרופה יקרה ומוכן לשאת בעלות האם ניתן לקהל אישור. האם גיל 13 מאוחר למתן ההורמון. אם כן מה התהליך לקבלת אישןא לטיפול בהורמון מחוץ לסל ?

מתן הורמון גדילה כאשר אין חוסר, אינו מאושר בארץ לטיפול. בארץ ניתן לקבל אותו בהליך של אישור לטיפול חריג. אנדוקרינולוג ממלא טופס בקשה לאישור חריג לפי כללי הטיפול ברשות התרופות והמזון בארהב שהם: גובה פחות מאחוזון 3 ותחזית גובה סופי פחות מ 161 ס"מ. ללא הליך זה אין רשות לאנדוקרינולוג לחתום על מרשם לבית מרקחת. אין הדבר קשור לכסף אלא להליך חוקי. ההליך החוקי תופש בטיפול פרטי או דרך המערכת הציבורית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים