פענוח הורמון גדילה לילד בן 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/05/2018 | 14:47 | מאת: ארז

פרופ' שלום, להלן תוצאות תבחין קלונודין לילד בן 11: GH- 4.3 UG/L GH- 4.3 UG/L GH- 12 UG/L GH- 5 UG/L __________ GH- 6.7 UG/L IGF-1 - 149 ng/mL האם תקין , חריג? מה המלצותיך? תודה.

לפי התשובות ששלחתם, באחת הבדיקות שיא הורמון הגדילה הוא 12. אם יש שיא מעל 7.5 מיקרוגרם\ל, זה שיא תקין ואין חוסר בהורמון גדילה. מה המלצתי? 1) מטפלים בילד ולא בניר מעבדה עם תשובות. כדי ליעץ צריכים נתונים הכוללים בדיקה גופנית של הילד בלעדיה אין יעוץ. 2) בודקים את כל בדיקות המעבדה גם כדי לדעת שבוצעו כל הבדיקות הנדרשות. בודקים את צילום כף היד עצמו ( לא את התשובה הכתובה של הצילום) 3) בודקים את גרף כל נתוני הגובה ואת גרף כל נתוני המשקל. אם לא עושים כל זאת יש סיכוי ליפול בפח ולהפסיד אבחנה חשובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים