עצירת גביהה ירידה באחוזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/05/2018 | 04:48 | מאת: אנונימי

שלום , בתי בת 8 במעקב אצל אנדוקרינולוגית בחמי שנה האחרונה . גובהה נמדד בינואר ועמד על 11 סמ והיום נמדדה שוב וגובהה עומד על 111.7 סמ בלבד ! נרשמה ירידה באחוזון מ3 ל0 ונשלחנו לביצוע בדיקה גנטית ו Mri של בלוטת יותרת המח . האם בהכרח מעעד על טרנר ? מה ההשלכות ? מאוד דואגת

בדיקה לתסמונת טרנר היא בדיקת שגרה הכרחית בילדות מתחת לאחוזון 3. ברוב המקרים מגלים שאין תסמונת. אין שום הגיון לבקש פרטים על תסמונת לפני שהוכח שהיא קיימת. MRI מבצעים כאשר שתי בדיקות הורמון גדילה מראות חוסר או שיש חשד לבעיה במערכת העצבים המרכזית. לא ברור לי מדוע נשלחתם לבדיקת MRI

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים