גיל עצמות ופוטנציאל גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/05/2018 | 13:41 | מאת: מוטי

שלום, אני אב לילד בן 3.5 רזה מאוד (מגרד אחוזון 3) ודי נמוך (אחוזון 10). שומר באדיקות על קו הגדילה (נמצא במעקב מזה שנתיים במרפאת ftt) אין שום בעיה רפואית למעט ריפלוקס סמוי בינקות שאובחן באיחור רב. בצילום שורש כף יד התגלה פיגור של שנה (גיל עצמות של 2.5). הרופא אמר שאם הולכים על הגרף שנה אחורה, אז לפי המדדים הנוכחיים הוא כאילו קופץ לאחוזון 50, השאלה שלי האם זה הפוטנציאל שאולי יתממש ואולי לא או שזה ממש אומר שהוא למעשה אחוזון 50 ובוודאות/סבירות גבוהה הוא ידביק את הפער תודה

1) לפני שגיל העצמות הגיע ל7 שנים, אין שום דרך לחשב בעזרת גיל עצמות, תחזית גדילה. תחזית גדילה היא המומחיות של אנדוקרינולוג ילדים בלבד. 2) אם קו האחוזון נמוך לעומת הגובה. מבצעים ברור כדי לדעת למה. אין לי שום מושג איזה ברור נערך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים