האם חוסמי קולטנים h1, h2 משפיעים על הורמוני מין זכריים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/05/2018 | 22:17 | מאת: נעמי

האם נטחלת תרופות חוסמות קולטנים h1, h2 לשימוש נגד פריחה, באופן יומיומי, משפיעות על הורמוני מין זכריים (בנער בעת הליך התבגרות)? התרופות: גאסטרו 10, פמוטידין, אריוס, טלפסט, אוטרקס, סינגולייר.

לא נתקלתי בכל בעיה ב סינגולייר. באריוס לא ידועות תופעות כאלה צימטידין יכול לגרום להגדלת שדיים בגבר (גניקומסטיה) ויש השפעה מסויימת על תאי זרע על כל תרופה תחפשי את האלון לצרכן וקראי שם את תופעות הלוואי אי אפשר לדבר על כולם באופן כללי

15/05/2018 | 00:32 | מאת: תודה

תודה רבה. ייתכן שנטילת תרופות אלו משפיעות על התפתחות הפנים של נער, וגורמות להן להיות עגולות יותר?

פנים נעשות עגולות יותר במקרים רבים עקב עליה במשקל באופן נדיר במנגנון אחר כגון תופעה אלרגית או מתן סטרואידים לא מוכרות סיבות אחרות כדאי שרופא יבדוק אותו

15/05/2018 | 13:53 | מאת: תודה רבה

תודה רבה על תשובתך, אכן אקח לבדיקה. רק שאלתי קטנה - הכוונה פנים עגולות בעת התלקחות אלרגית, או באופן כללי (ותמידי) הפנים נעשות עגולות יותר בגלל האלרגיה? אציין כי מדובר ב אורטיקריה ואנדיואגמה כרונית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים