היעדר האצה בהתבגרות - לבדוק?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/05/2018 | 18:48 | מאת: אמא

שלום, בת 12.9, בריאה, גובה כ- 145מ', התבגרות מינית - טרנר שלב 3, גיל עצמות 12 בגיל 12.5. קצב צמיחה כ-5 ס"מ בשנה. מכיוון שאין האצה יש ירידה באחוזונים. כרגע מתחת לאחוזון טרום התבגרות - שהיה 10. האם לדעתך יש מקום לבדיקת חסר הורמון גדילה? תודה רבה.

לא ראיתי את כל גרף הגדילה שלה ולא ראיתי בדיקות כגון LH FSH ESTRADIOL IGF. על כן אינני יכול לנחש האצת גדילה המינימלית הנראית לפעמים היא תוספת 1 ס"מ לקצב הגדילה הרגיל ובילדות כאלה יתכן שהן עברו כבר עברה כבר את שיא הגדילה ועל כן קצב הגדילה יורד באופן טבעי. רק רופא שרואה את כל הנתונים יכול להחליט. אם לפי כל הנתונים, יש לי חשש שיתכן וחסר הורמון גדילה, אני מבצע בדיקת הורמון גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים