בן 3 שבר אחוזוני גובה בעקומת גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/04/2018 | 13:06 | מאת: יוליה ש.

פרופ' צדיק שלום אני אמא לפעוט בן 3 שנים שנינו נמוכים אני 152 ס"מ ובעלי 170 ס"מ הילד שלי נולד פג בשבוע 36+4 במשקל 2300 ותמיד היה באחוזונים 3 בעקומת גדילה הן במשקל והן בגדילה לגובה לפני כמה חודשים הלכנו לטיפת חלב והיא ראתה שלא גדל בכלל בשנה אחרונה גובהו 90 ס"מ רופא משפחה שלו מדד אותו עוד הפעם ואמר שילד שבר אחזוונים בגובה ועשה לו בדיקות דם ובמקביל נתן הפניה לצילום כף יד משאל בצילום כף יד " גיל העצמות מתאים לגיל 2.5 שנים" מצ"ב תוצאות בדיקות דם קובץ נוסף רושמת לך תוצאה ידנית IGF-1 95.6 אנא עזרתך בפיענוח של בדיקות דם יש לנו תור לאנדוקרינולוג אך הוא עוד חודשיים מאד מודאגת תודה רבה מראש

1) לא צורף שום קובץ של בדיקות 2) אנדוקרינולוג לא מקבל תשובה מודפסת של גיל עצמות אלא דורש לראות את הצילום עצמו (CD של הצילום). אם גיל העצמות באמת 2.5 שנים, זו לא חריגה משמעותית 3)ילד לא גדל שנה?? בספק רב מאד אם רק במדידה אחת יש חריגה, יש לחזור על המדידה , אולי היא טעות מצטער אין לי נתונים כדי לענות לכו למדידה נוספת כדי לאמת את התוצאה 4) אם מדדתם בעבר את הילד בשכיבה ובהמשך בעמידה, בעמידה הילד נמוך יותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים