שינוי קול ודרגת התבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/04/2018 | 20:47 | מאת: אפרים

שלום, אין לי כל גרף או ממצאים רפואיים על התבגרות של הילד. שאלתי היחידה היא: קולו של הילד השתנה לחלוטין (לא קול שבור אלא קול של מבוגר, למעשה אותו קול כמו שלי) - וגילו הוא 12.5. האם הדבר מעיד על התבגרות מהירה מדי או התבגרות מוקדמת? לאיזה רמת התבגרות נפוץ שינוי קול מלא?

אם אין לך נתונים איך אתה רוצה שאענה על השאלות בלי שיש לך נתונים? 1) התבגרות מוקדמת היא תחילת התבגרות (גדילת האשכים) לפני גיל 9 2) התבגרות מהירה נמדדת בין שתי נקודות גיל ואפילו אין לך נקודה אחת 3) שינוי קול מופיע במיוחד בין רמות התבגרות 4-5

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים