שיעור יתר ,צמיחה מואצת של שיער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/04/2018 | 17:05 | מאת: אור

בני בן 12.9 לאחרונה צמיחה מואצת של שיער בבית השחי, ברגליים ובפנים. שיער ערווה החל לצמוח כבר בגיל 10 ,נעשתה בדיקה לוודא שלא התחילה התפתחות מינית שיצאה תקינה. אני ממוצא פרסי ובעלי אשכנזי. שנינו לא שעירים במיוחד האם שיעור בפנים מעיד על כך שהוא לא יגבהה ? אני בגובה 1.70 ובעלי 1.80. האם עליי לפנות לאנדוקרינולוג?

הערות לשאלתך 1} "שיער ערווה החל לצמוח כבר בגיל 10" תשובה: תופעה נורמלית אחרי גיל 9 בבנים 2) "נעשתה בדיקה לוודא שלא התחילה התפתחות מינית שיצאה תקינה" תשובה: בדיקה לתחילת התבגרות מינית היא גדילת האשכים. לא ברור לי מה בדקתם 3) פנו לבדיקת אנדוקרינולוג. לקראת הפגישה עם האנדוקרינולוג יש לבצע צילום כף יד לגיל עצמות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים