פעילות גופנית והשפעה על גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/03/2018 | 19:27 | מאת: איילת

בני בן 11.5 מתאמן בחוג טריאתלון פעמיים בשבוע ריצה/אופניים למשך שעה ופעם נוספת למשך שעתיים שחייה/ריצה/אופניים משולב בנוסף בחוג כדורגל פעם נוספת בשבוע לשעה האם פעילות גופנית מסוג זה עלולה לפגוע בגדילה הוא מתחרה כ - 3 פעמים בשנה בתחרויות טריאתלון

פגיעה בגדילה בספורט מתרחשת אם קיימת הוצאה מרובה של קלוריות עקב שעות מרובות של ספורט ללא תזונה המתאימה המספקת מספיק קלוריות. חובה להתייעץ עם דיאטנית ספורט. פונים אליה עם יומן אכילה של 3 ימים והיא מחשבת מה צריך להשלים. מצוף הטופס המתאים

18/03/2018 | 05:31 | מאת: פעילותת גופנית והשפעה על גדילה

תודה, איך ניתן למצוא דיאטנית ספורט מומלצת מאזור המרכז? לא ראיתי שניתן למצוא דרך קופת החולים

מצ"ב כתובת וטלפון של דיאטנית מובילה בארץ יש מרכז דפואת ספורט בביה"ח מאיר, מנהל פרופ' אלון אלייקים בהצלחה

20/03/2018 | 05:42 | מאת: איילת

תודה, אבל לא ניתן לצפות בקובץ שצרפת

רושמים כל מזון ושתיה בצורה כמותית לפי שעות היום. הוראות בצוע: יש לרשום כל אוכל וכל שתיה בדייקנות במשך 3 ימים. על כל מזון ושתיה יש לציין כמות. אם אין אפשרות לשקול, יש לרשום בצורה שתאפשר חישוב. לדוגמא: לחם- ¼ פרוסה, תפוחי אדמה-2 כפות. פרי, כגון תפוח- גדול, בינוני, קטן. סלט-מדידה בכפות. שתיה-מדידה בכלי מדידה או בכוסות (1/2 כוס) וכו'

20/03/2018 | 18:35 | מאת: איילת

תודה אבל התכוונתי שלא ניתן לראות את הקובץ המצורף עם פרטי הדיאטנית

אין לי יכולת לשלוח טופס עד אחרי חול המועד. שלחי תזכורת ביום שני אחרי חול המועד

10/04/2018 | 11:28 | מאת: פעילות גופנית והשפעה על גדילה

שלום, לבקשתך, תזכורת למשלוח קובץ עם פרטי דיאטנית ספורט לילדים תודה

כתובת דיאטנית- אייך ויינשטיין מכון וינגייט שלחי את המייל שלך ותקבלי טופס

1) הוא מוציא הרבה אנרגיה. יש לחשב בעזרת דיאטנית ספורט שתזונתו משלימה את החוסרים הנוצרים בספורט- אי השלמה פוגעת בגדילה 2) יש לשקול ולמדוד אותו פעם ב 4 חודשים כדי לוודא שגדילתו ועליתו במשקל עקביים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים