בדיקות דם לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/02/2018 | 17:43 | מאת: א

פרופסור שלום. ביתנו בת 4, מיום היוולדה נמצאת באחוזון העליון (אזור 95) בגובה ואזור 90/02 במשקל. בריאה תודה לאל. לאור הגובה, ביצענו צילום כף יד, שם אובן גיל עצמות כמעט 7 (הוערך 6 שנים ועשרה חודשים). נשלחנו לבדיקות הללו: ESTRADIOL E-2 = <70 TSH = 1.2 T3 FREE = 7.7 FSH = 3.9 PROGESTERONE = <2 IGF-1 = 32.69 FERRITIN = 22.3 מתואמים לאנדוקרינולוגית אך עד לתור בשבוע הבא נמצאים בחרדה איומה! אפשר בבקשה לשמוע דעתך על הבסיס הנ"ל?

אם ילדה גדלה באופן עקבי על אחוזון גבוה מהלידה עד גיל 4, למה לחשוב שיש לה בעיה? בבדיקות שהצגת אין בעיה מיוחדת. בלי לבדוק את הילדה ולראות את הצילום ממש אין יכולת לאמר לך יותר מזה

14/02/2018 | 20:38 | מאת: א

תודה רבה פרופסור!

14/02/2018 | 20:40 | מאת: א

הבדיקות נעשו בגלל העובדה שהיא גבוהה לגילה, ואכן הייתה כך מיום היוולדה. החריגה בערך IGF-1 V הכניסה אותנו לחרדה גדולה!

אם קצב הגדילה היה חוצה אחוזונים ו IGF גבוה הייתי מודאג. אם הגדילה עקבית ואין שום דבר חריג בבדיקה אני נוהג לבדוק מעקב משקל וגובה ובדיקת המטופלת, פעם ב 6 חודשים

15/02/2018 | 10:00 | מאת: א

גרציה מילה פרופסור! (-:

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים