האם לבצע בדיקות חוזרות ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/01/2018 | 10:31 | מאת: א.נ.

שלום, בתי בת 12.5, גובהה כ- 160 סמ, שוקלת 34 ק"ג (רזה לכל הדעות). תזונתה טובה ובריאה מאוד !! לאור המשקל הנמוך, החלטנו לבצע בדיקות דם כדי לוודא ש"הכל תקין". מצ"ב התוצאות. התייעצנו עם אנדוקרינולוגית אמרה שהנתון היחידי ש"מדאיג" הוא ערכי הסוכר - המליצה שתעבור בדיקה מחודשת של סוכר בלבד + המוגלובין A1C (אם כי סייגה שבמקרה של לחץ בזמן הבדיקה הערכים יכולים לסטות - ובתי היתה מאוד מאוד לחוצה) + המליצה על תוסף של ויטמין D במינון של 1200 מ"ג ליום. גם רופאת הילדים שלה ראתה את התוצאות והמליצה כדלקמן: 1. הייתי מחכה קצת בטרם הייתי שולחת שוב כמובן זוכרת ועוקבת אבל הסטייה היא מינימלית ולילדה אין סכרת כרגע. 2. לגבי ויטמין D הערך שלה אינו נחשב לחסר ויטמין אפשר לתת תוסף 1200 מ"ג יום כן ויום לא או 800 יחידות ביום. --------------------------------- מה דעתך על 2 ההמלצות ומה המלצתך האישית. תודה רבה, על תשובתך המלומדת. יום נעים,

שאלה לא רצינית. איני מכיר את הנערה, לא בדקתי אותה ואין לי כל נתונים עליה ממליצים על תרופות ותוספים רק לאחר שבודקים את הילדה, רואים את גרף המשקל והגובה, מקבלים הערכה על תזונתה. לכל מי שאני נותן באופן קבוע מינון גבוה של ויטמין D, אנו בודק סידן וקריאטינין בשתן. אם בעקבות הטיפול יש רמה גבוהה של סין בשתן, יש סיכון לאבני כליות פני לחוות דעת נוספת של אנדוקרינולוג

11/01/2018 | 19:00 | מאת: א.נ.

תודה

בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים