קצב הגדילה בבני התינוק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/01/2018 | 09:02 | מאת: רועי

הבן הקטן שלי בן 10 חודשים , בגיל 9 חודשים גובהו היה 67 ס"מ , משקלו 9 ק"ג (מעט שמנמן). הרופאה ממש הלחיצה אותנו , שאלתי היא מה נכון לעשות? האם יש באמת סיבה לדאגה. אני 1.71 אשתי 1.65 ס"מ ממתין לתשובה תודה רבה

קצב גדילה פירושו כמה סנטימטרים גדלים בתקופה מסויימת. את שולחת מדידה אחת. מדידה אחת אינה מעידה על קצב. זה כמו לתת לי נקודה אחת ולבקש ממני לצייר קו (במקרה זה קו גדילה). כשרוצים לשאול בנושא זה צריך: תאריך לידה. משקל לידה, אורך לידה אם נמדד, משך הריון, תאריכי מדידה, משקל גובה מהלידה ועד תאריך השאלה

12/01/2018 | 02:13 | מאת: רועי

להלן הפרטים מהלידה נולד שבוע 40+2 (קיסרי חירום צניחת חבל טבור)

זו היתה תשובתי לשאלתך ובה נתונים הנדרשים לענות על השאלה: "קצב גדילה פירושו כמה סנטימטרים גדלים בתקופה מסויימת. את שולחת מדידה אחת. מדידה אחת אינה מעידה על קצב. זה כמו לתת לי נקודה אחת ולבקש ממני לצייר קו (במקרה זה קו גדילה). כשרוצים לשאול בנושא זה צריך: תאריך לידה. משקל לידה, אורך לידה אם נמדד, משך הריון, תאריכי מדידה, משקל גובה מהלידה ועד תאריך השאלה" זו היתה תשובתך: "להלן הפרטים מהלידה נולד שבוע 40+2 (קיסרי חירום צניחת חבל טבור)" נראה לך שזו תשובה למה שכתבתי?

12/01/2018 | 09:49 | מאת: רועי

שלחתי קובץ מצורף, כנראה לא הגיע למערכת

במקום קובץ מצורף נא להדפיס הכל לתוך השאלה ותקבל תשובה מפורטת

14/01/2018 | 09:04 | מאת: רועי

קודם כל תודה רבה על הענות. להלן כל הפרטים שנתבקשו 19.3.17- משקל 3.300 <br> 7.5.17- משקל 5.055 גובה 57 סמ<br> 5.7.17 - משקל 6.300 גובה 62 סמ<br> 24.11.17 - משקל 9.000 גובה 67 סמ<br> תאריך לידה 19.3 .17 לא רשום לי האורך<br> נולד בשבוע 40+2<br>

גרף משקל: מראה עליה עקבית במשקל- על כן אין בעיה גרף גובה: נקודה בודדת, המדידה האחרונה נמוכה וחריגה מהמצופה ושונה גם מהתקדמות גרף המשקל 1) הכלל ראשון ברפואה הוא לאמת נתונים יש למדוד אותו שנית ביום אחר ולראות האם הוא באמת ירד מהאחוזון שהיה עליו בעבר 2) למדוד אותו במרפאה מקצועית. הבראתי במשך השנים ילדים רבים שנשלחו מטיפות חלב על ידי כך שמדדנו אותם נכון. מדידת תינוק בשכיבה דורשת עזרה של שני אנשים מיומנים. במרפאות שאני בודק ילדים אם מדידה חריגה הם נמדדים שוב

15/01/2018 | 19:10 | מאת: רועי

תודה על התשובה נמדדנו רק בטיפת חלב ולפי זה הרופאה הפנתה אותנו לבצע מספר דם והפניה לרופא בענייני גדילה האם לפי המדידה הזו צריך להיכנס לכל הבדיקות? אולי צריך לקחת דוב מדדים של גובה ומשקל? הילד כיום חודש אחרי הנתונים שמסרתי.

כנראה לא קראת את תשובתי הקודמת אני מעתיק אותה שוב 1) הכלל ראשון ברפואה הוא לאמת נתונים יש למדוד אותו שנית ביום אחר ולראות האם הוא באמת ירד מהאחוזון שהיה עליו בעבר

17/01/2018 | 08:53 | מאת: רועי

בוקר אור בהמשך למעקב , היום מדדתי את בני עבר חודש וחצי לערך מהמדידה האחרונה. גובה 69.8 ס"מ משקל 9.430 ק"ג מבחינת אחוזון לפני חודשיים הוא היה 4 כיום לאחר מדידה הוא עלה ל 6.5 האם להמלצת הרופאה שלנו יש צורך לעשות בדיקות דם להורמונים כאלה ואחרים והפניה לאנדוקרינולוג בגיל שנה? כי בטיפת חלב אמרו לנו שאין צורך בכל הבדיקות הללו אני רוצה לציין שהילד עם צפצופים בריאות חודשיים וחצי וטופל באנילהציה שכלל סטרואידים וכרגע יש לו משאף שגם כולל סטרואידים . האם יש לזה שייכות לקצב הגדילה. תודה רבה

1) הפרוש לי שונה משלך למצב. הוא לא ירד ועלה בגובה, אלא התשובה הנמוכה היא שגויה. כבר הסברתי ואני מקווה שיקלט. אם תשובה יוצאת חריגה, יש לוודא ולחזור עליה, אחרת אתם עלולים להסתבך בברורים ובדיקות ללא צורך, הפסד ימי עבודה והצקה מיותרת לילד 2) אם ילד גדל בצורה עקבית אינני נוהג לבצע בדיקות. הדבר היחיד שיש להתרכז כרגע הוא מדידת משקל וגובה פעם בחודשיים בחצי השנה הקרובה. אם הגדילה עקבית אין שום צורך לחפש בעיות ומחלות. אם לא, כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לברור

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים