ילדה בת 12.7 גובה 1.51

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/11/2017 | 15:13 | מאת: רונית

שלום , יש לי ילדה בת 12.7 גובה 1.51 לפני 3 חודשים קיבלה וסת בפעם הראשונה ולאחר מכן לא קיבלה עד עכשיו , ממה שאני יודעת שילדה שמקבלת וסת גובהת עוד 5-6 ס"מ האם זה נכון ? או בגלל שהוסת שלה לא הגיע עד עכשיו זה לטובתה ויש לה סיכוי לגבוה קצת יותר? הגובה של בעלי הוא 1.71 ושלי 1.55. אודה לתשובה.

המחזור עצמו אינו עכושה דבר. המחזור הוא עדות לרמה הורמונלית בוגרת .לא משנה אם הוא סדיר או לא. מקובל שלאחר קבלת מחזור בנות נמוכות גדלות 4-6 ס"מ אולם חישוב ממש נעשה בעזרת צילום כף יד לגיל עצמות במצב זה גובה ההורים אינו נדרש לחישוב התחזית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים