התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/11/2017 | 20:09 | מאת: גלית

ביצענו לבתי בת ה 11.10 צילום כף יד בשל חשד להתפתחות מינית מוקדמת וכן בשל גובהה 1.75 . תוצאות הבדיקה : גיל עצמות מתאים לגיל 14 סטיית תקן של 14 חודשים , בתוך שתי סטיות תקן מהממוצע . אשמח לעזרתך בהבנת משמעות תוצאות אלה . תודה רבה!

1) "ביצענו לבתי בת ה 11.10 צילום כף יד בשל חשד להתפתחות מינית מוקדמת וכן בשל גובהה 1.75 ".. תשובה: שימוש שגוי במונחים: א) התפתחות מינית מוקדמת היא גדילת שדיים בבת לפני גיל 8. אין הגדרה אחרת. ב) צילום כף יד אינו מאבחן התפתחות מינית מוקדמת 2) גיל עצמות 14 בגיל קרוב ל 12:א) בגיל עצמות 14 בת הגיעה ל 97% מגובהה הסופי .ב) מחפשים האם יש גורם שמאיץ את גיל העצמות: למשל, הורמונים מיותרת הכיליה או הורמוני התבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים