גובה נמוך לילד בן 14.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/11/2017 | 13:45 | מאת: אסי

שלום ד"ר, הבן שלי בן 14.5 גובהו 154. אנחנו במעקב אנדוקרנולוגית כבר שנה וחצי שעשינו לנו צילום כף יד. והצילום הראה שגיל העצמות של גיל 9. חיכינו קצת כמובן אבל לא היה שינוי משמעותי וגם בדיקות ההורמונים היו נמוכות. ולכן הומלץ לתת לו מתן של סטסטוסטרון 50 מ"ג פעם בחודש למשך 3 חודשים. כרגע אנחנו אחרי הזריקות כשלושה שבועות. ועדיין אין שינוי בגובה אבל יש ניצני התפתחות. הילד נורא מתוסכל הוא הכי נמוך בשכבה. ולא יודע מה לעשות האם זה אמור להשפיע לטווח יותר ארוך? או שצריך למשיך אם הטיפול. תודה אסי

"הבן שלי בן 14.5 גובהו 154. אנחנו במעקב אנדוקרנולוגית כבר שנה וחצי שעשינו לנו צילום כף יד. והצילום הראה שגיל העצמות של גיל 9" הערה: זה פער גדול בגיל העצמות. בפער גדול כזה חישוב גובה סופי יתן תחזית גבוהה יותר מאשר תהייה באמת . "חיכינו קצת כמובן אבל לא היה שינוי משמעותי וגם בדיקות ההורמונים היו נמוכות". הערה : חיכינו קצת- כמה זמן זה קצת. לא היה שינוי משמעותי כמה הוא גדל , "לא היה שינוי משמעותי זה לא מידע" "הומלץ לתת לו מתן של סטסטוסטרון 50 מ"ג פעם בחודש למשך 3 חודשים. כרגע אנחנו אחרי הזריקות כשלושה שבועות. ועדיין אין שינוי בגובה אבל יש ניצני התפתחות." הערה: 50 מגר בזריקה, זה מעט. לעיתים צריך לתת 100 מגר בזריקה. 3 שבועות לחכות זה מעט מידי. אבל אם במינון הנמוך לא היה שינוי. נותנים 3 זריקות של 100 מגר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים