בגרות מוקדמת בנער בן 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/10/2017 | 19:27 | מאת: אמא של בן 11

שלום דר צדיק בני בן כמעט 11 לפני שנה הופיע שיעור בבית השחי וכעת גם בערווה. אינדו הפנה לבדיקות בגרות מינית מוקדמת נמצא באחוזון 75 צילום כף יד מראה עצמות מתאימות לגיל כמעט 12 בדיקות דם באישפוז יום )כלליות כולם בתוך הנורמה) Tsh 1.27 Prolactin 117 Lh קטן מ 0.5 Fsh לא בוצע יש לחזור טסטוסטרון קטן מ 1.5 nml קורטיזול 193 -0 30-724 60-935 Dhea 3.18 Andostendione 0.59 Gh 0.29 py/l אשמח באם למען השם יוסבר לי מה אומרות כל התוצאות האלו?? הכל בסדר? יש צורך בטיפול כלשהו?? אמאמודאגת תודה וחג שמח

1) לא בדקתי את הנער ואין לי מושג על התבגרותו. אינני יודע מה הביא את הרופא לבצע "ברור של התבגרות" 2) התבגרות מינית בבן נמדדת לפי גדילת האשכים. בהתבגרות יותרת המוח צעלה הפרשת LH ו FSH הגורמים לגדילת נפח האשכים ויצור הולך ועולה של ההורמון הגברי טסטוסטרון 3) הופעת שעור מיני בבנים ובנות נובעת ממערכת אחרת לגמרי. מהפרשת הורמונים מבלוטה קטנה מעל הקוטב העליון של הכליות הנקראת יותרת הכיליה 4) בנתונים ששלחת אין שום מידע על ההתבגרות, על גודל האשכים. לאחר גיל 9 בבנים מותר להתחיל להתבגר, כלומר מותר לאשכים להתחיל לגדול וליצר טסטוסטרון 5) הופעת שעור מיני, אינה מראה על התבגרות, היא מותרת לאחר גיל 9. אם הופעת השעור המיני היא הדבר היחיד שמצביע על ההתבגרות ואין הגדלת האשכים- האבחנה שגויה. אפילו אם באמת היתה התבגרות בגיל שתארתם, היא במועד ואינה מוקדמת. גיל עצמות 12 בגיל 11 שנים , זה בתחום הנורמהורינו מעיד על בעיה. במצב כזה אינני מבצע בדיקות, אם התאור שלכם על הממצאים מדוייק. בדיקות במצב זה לא מועילות ובדיקות שבצעתם אינן חריגות בדיקת הורמון גדילה בודדת בבוקר אינה מעידה דבר ולא ברור לי מדוע נבדקה אין לי שום מידע על צורת העליה במשקל ואם העליה בגובה עקבית אם התאור שלכם מדוייק. אינני מבין מה סיבת כל הבדיקות והדאגה. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים נוסף כדי לברר האם יש בעיה

04/10/2017 | 07:55 | מאת: אמא של נער

תודה פרופ צדיק על תשובתך. השיעור + הפרש בצילום כף יד נשלחנו לבדיקות. אין גדילת אשכים עד כה. החשש היה גובה עתידי בשל בגרות מוקדמת. (אמא גובה 162 אבא 173) תודה שוב

אם אין גדילה של אשכים לפי בדיקת אנדוקרינולוג ילדים- אין התבגרות ובוודאי שאין התבגרות מוקדמת גיל עצמות שלא קבע אותו אנדוקרינולוג ילדים אינני בטוח שהוא נכון הופעת השעור אינה מוקדמת. על כן אינני בטוח מדוע אתם בודקים ואינני בטוח מה ההצדקה לטיפול

04/10/2017 | 22:38 | מאת: אמא של נער

תודה רבה על מענה מהיר ומפורט. אני נרגעתי. חג שמח ושנה טובה

שנה טובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים