קשר בין הורמון גדילה להופעת פזילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/10/2017 | 21:57 | מאת: אפרת

ביתי בת ה10 מטופלת בהורמון גדילה מזה כשנה וחצי ומגיבה יפה לטיפול.סביב גיל 8 הופיעה פזילה שהלכה ונעשתה משמעותית (הוסבר לנו שיש סוג פזילה כזה)כעת היא רוב הזמן פוזלת ואנו מועמדים לניתוח ו/תרגילי עיניים.בילדותה המוקדמת התפתחות מוטורית מאוחרת על רקע היפוטוניה בטווח הנורמה.בפגישה האחרונה אצל האנדוקינולוגית הוסבר לי כי מנגנון ההורמון הגדילה שאני מזריקה לה מעלה את רמת הכיווץ בשרירים.גם הפזילה מופיעה בעקבות כיווץ יתר בשריר המחזיק את גלגל העיןכפי שהוסבר לי ע״י פרופ׳ שפירר.למרות זאת הד״ר שללה קשר בין השניים ואני עדיין לא מבינה למה.אשמח להסבר שיניח את דעתי. תודה רבה.

אינני מכיר שום דיווח בעולם ב 30 השנה האחרונות על קשר בין הורמון גדילה לפזילה. אם היה קשר כזה הוא היה חייב להופיע בתופעות לוואי.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים