גיל עצמות צעיר יותר מהגיל הכרונולוגי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/09/2017 | 20:53 | מאת: איריס

שלום פרופסור בתי בת 4 וחודשיים וחצי. עשינו צילום כף יד והגיל שהתקבל הוא גיל 3. היא ב 1.9 סטיות תקן מהממוצע. ממה שקראתי עושים בירור רק מ 2 סטיות תקן ומעלה. ובכל זאת אני מודאגת. מבחינת הגובה : 1.03 משקל קרוב ל 18 קג'. על מה יכול להעיד? האם צריך לבדוק הורמון גדילה? האם יש בדיקות אחרות שכדאי לעשות? תודה מראש

לצערי לא כתבתם מה הבעיה של הילדה. אין לי מושג איך נראה קו העליה במשקל ואיך נראה קו העליה בגובה מצורפים כאן גרפים של משקל וגובה לפי הנתונים שנתת לי. הגובה הוא על אחוזון 50 בקרוב המשקל הוא על אחוזון מעט גבוה מכך שניהם על אחוזון 50 בקרוב (הממוצע לגיל) מה הסיבה לבצוע צילום כף יד לילדה עם נתונים כאלה. מי ביקש מכם לבצע את הצילום ולמה? מה הסיבה לשקול בצוע בדיקות הורמון גדילה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים