עליה במשקל ומצבי רוח עם הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/08/2017 | 08:06 | מאת: נטע

שלום, הבת שלי בת 9.5 מטופלת מזה שנה וחצי בזומקטון 0.5 מ"ג. היא עולה יפה בגובה, אבל לצערי גם במשקל. גם לפני ההורמון לא היתה דקיקה, אבל עכשיו יש לה תיאבון רב והיא השמינה. האם יש קשר להורמון? כמו כן, יש לה תופעות של מצבי רוח, כעס פתאומי, בכי. הרופא המטפל טוען שזה לא קשור להורמון, אבל זה לא היה לפני כן. מה דעתך? תודה, נטע

1) עליה מואצת במשקל. אחת התכונות של הורמון גדילה היא שהוא "מפרק שומן" הוכח שאם מטפלים בחיות מאכל עם הורמון גדילה השומן בהם יורד. במחקר שלנו על ילדים עם משקל קיצוני במשך 6 חודשים ראינו שמסת השריר עולה ומסת השומן יורדת. 2) ברוב הגדול של המקרים מסת שומן היא כמו חשבון בנק תלוי כמה קלוריות מכניסים וכמה מוציאים בפעילות גופנית. במקרה כזה יש צורך בעזרת דיאטנית לווסת את כמות וטיב האכילה. וחובה פעילות גופנית מוציאת אנרגיה שעה ביום, האידאלי -הליכה ברגל. בלי הפעילות אין לכם סיכוי להגיע לתוצאות. 3) תופעה של מצבי רוח ובכי יחד עם השמנה, הסיבה הנפוצה היא בעיה פסיכולוגית הדורשת אבחון דחוף ולא הורמון גדילה. חובה לפנות לאבחון בהקדם. יש לי ניסיון אישי של מעל 1500 מטופלים בהורמון גדילה ולא ראיתי תופעה כזו באף אחד מהם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים