TSH גבוה לילד בן שבע

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/08/2017 | 21:25 | מאת: מירי

שלום בני בן 7. בבדיקת דם נמצא TSH גבוה 5.59 עם Free Thyroxine (FT4) בטווח הנורמלי 14.4. האם מדובר בתת פעילות של התירואיד? האם יש לחזור על הבדיקה? נעשה במסגרת בדיקה כללית בעקבות טיפול ממושך בתרופות ל ADHD, האם יש קשר לתרופות? (מרגיש טוב סה"כ, נוטל אדרל 5מ"ג) תודה

ערך מעט גבוה של TSH בערך זה עדיין לא קופצים על טיפול כדאי לפנות לאנדוקרינולוג בקשר להמשך בודקים בלוטת התריס ב ADHD בגלל חשד לפעילות יתר של בלוטת התריס. אולם בפעילות יתר TSH יורד מאד מתחת לנורמה ו FT4 עולה יש ויכוחים על הקשר לאדרל ופעילות בלוטת התריס אולם בשינויים קטנים כאלה ממש הדיון מיותר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים