מתן דקפפטיל לאחר הפסקה של חודשיים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/08/2017 | 20:57 | מאת: זריקת דקפפטיל והורמון גדילה

שלום, בתי כיום בת 11, גובה 135 סמ, קבלה במשך קרוב לשנתיים זריקת דקפפטיל לעצירת ההתפתחות . לפני כחודשיים הייתה הזריקה האחרונה וכיום ישנה התלבטות האם לשוב לקבל את הזריקות ובנוסף להתחיל לשלב זריקות של הורמון גדילה. הצפי לגובה סופי נמוך מ150 ס"מ ומאז הזריקת דקפפטיל האחרונה נראה שההתפתחות ממשיכה מהיכן שנעצרה (צמיחה נוספת של השדיים בעיקר) האם יש טעם כעת לשוב לקבל זריקות? והאם לשלב טיפול בהורמון גדילה בתקווה לתוספת גובה? תוהה בנוסף ישנם איזשהם סיכונים בשילוב של הכל יחד (לא מדובר במקרה של חסר בהורמון גדילה)

השילוב של עיכוב התבגרות והורמון גדילה נעשה בעולם וגם במקומות רבים בארץ. לא ידועה כל דאגה מטיפול משולב זה. כדי לייעץ לך, עלייך לפנות עם הילדה ועם צילום כף יד חדש לבדיקת אנדוקרינולוג שייעץ לך. דרך האינטרנט אינני יכול לנחש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים