גדילה מואצת בבת 7.11 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/02/2017 | 23:06 | מאת: אמא

שלום בתי בת 7.11 חודש מזה חצי שנה במעקב אנדוקרינולוגי בתחילה בשל חשד שלי להנצת שד, שנשלל על ידי הרופא , אך הוא שם לב לגדילה מוגברת של 8-9 סמ בשנה. כמו כן שיעור קל בערווה וריח מבית השחי עשינו מבחנים ACTH -תקין Lhrh -תקין בשל igf1- 54 ביצענו העמסת סוכר -תקין גיל עצמית 8.10 (קידום של שנה ) היה עקבי יחסית לצילום של מאי שגם הוא הראה על קידום של שנה. כאמור ללא הנצת שד. מה עוד ניתן לעשות ? האם יש מקום לביצוע MRI מה הסיבה ל igf1 הגבוה ? תודה

המידע אינו מלא. לתת לי תשובה של תקין על בדיקות, אינה מידע מתאימה לרופא כי אינני יודע מה נבדק ומה ערכי התגובה. מה היה קצב הגדילה לפני חצי שנה? האם היא כעת על אחוזון גבוה יותר מאשר לפני חצי שנה? מה קרה לגרף המשקל? האם יש עליה מואצת במשקל? איך התקדמות המשקל לעומת התקדמות הגובה? למשל, השמנה הולכת ומתקדמת יכולה לגרום להאצה מסויימת בגדילה ריח זעה יכול להיות בכהשמנה מתקדמת, כאשר שותים מעט מאד ופעילים מאד בספורט וכאשר יש הופעת שעור מיני מוקדמת \חשד לפגם בפעילות בלוטת יותרת הכיליה -לשם כך מבצעים ACTH טסט, אך אין לי כל התשובות של טסט זה מדוע בוצעה העמסת סוכר? מה בדקו בהעמסת סוכר? יש סיבות שונות לבדיקת העמסת סוכר: לבדוק האם תגובת הסוכר גבוהה, האם הפרשת אינסולין גבוהה, לבדוק האם ערכי הורמון הגדילה יורדים בעקבות ההעמסה מה נבדק ב ACTH טסט האם נבדק גם 11 דאוקסי קורטיזול? האם נבדקה גם תגובת אנדרוסטנדיאון? לאיזה גובה הגיע 17 הידרוקסי פרוגסטרון? מה תשובת DHEAS? LHRH תקין- בחלק ממקרי התקדמות ההתבגרות LHRH תקין אבל מרגישים בלוטות מתחת לפטמות IGF-I מה היחידות של בדיקה זו במעבדה שבדקתם?. ביחידות של חלק מהמעבדות ערך זה תקין MRI מבצעים כאשר יש התבגרות מוקדמת. כאשר יש חשד לשינויים במבנה המוח צריך הרבה יותר מידע מאשר קיבלתי ובדרך כלל צריך לבדוק את הנערה עם כל כל הבדיקות שבוצעו, עם כל גרף המשקל וגרף הגובה.

14/02/2017 | 08:01 | מאת: אמא מודאגת

פרופ צדיק שלום, תודה לך על התשובה הארוכה וכל השאלות להלן תוצאות הבדיקות 14/11/2014 גובה 121 משקל 25 5/2016 - גובה 132 18/9/2016 – גובה 134.1 משקל 27.6 9/12/16 – גובה 136.3 משקל 28.8 (קצב גדילה 8.5) בדיקה גופנית Ph-II B-1 ריח זיעה – חורף וקיץ ( ילדה לא שמנה) ACTH COR - 0 – 98.85 60 – 908.24 DEAS - 0.5 ACTH – 2.24 ANDROSTENEDIONE 0 -1.05 >, 60 1.14 HYDRO -17 זמן 0 – 1.6 זמן 60 – 5.2 11 דאוקסי קורטיזול - לא נבדק LHRH - עליה ב LH - עד 2.1 0 20 40 60 FSH 1.62 11 13.72 13.25 LH 0.2 2.1 2.14 1.71 54.11 nmol/L - IGF-1 שקיעה – תקינה. לכן בוצעה העמסת סוכר ולקחת GH GH 0 30 60 90 120 GH 1.15 0.31 0.13 0.11 0.19 גיל עצמות מאי 2016 - גיל 7+2 = התאמה ל 7.10 בבסיס כף היד קידום של שנה - 8.10 גיל עצמות ינואר 2017 - גיל עצמות מתאים ל- 8 שנים 10 חודשים גיל כרונולוגי 7 שנים 10 חודשים תודה רבה

1. אין תאריך לידה- לא ניתן לחשב כלום 2. אין תאריך מדוייק של בדיקות אלא חודש ושנה-לא שווה לי את הטורח לעסוק בכך 3. תבררי עם הרופא איזו בדיקה זו היתה, אינני מאמין שזו העמסת סוכר, לא סביר את דורשת ממני שעה של זמן מחיי על תשובות לא מדוייקות ובערך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים