האם סרטן?

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

07/07/2013 | 11:46 | מאת: דגנית

שלום רב אחותי בת 53 מזה כשנה גילו אצלה קרצינואיד בקיבה כל הבירורים נידחו מבחינה בירוקרטית פט סיטי נעשה רק לפני כמה ימים לאחר מאבק ארוך בקופה ועדיין אין תשובות היא יורדת במשקל כבר 13 קג במשך השנה האחרונה כאבי בטן שילשולים עם דם B12נמוך מאוד אנמית אמוגלובין 6 וכל זה עדיין לא בטיפול של אף אחד הרופאים שולחים אותה מרופא לרופא אך תרופה אין לאף אחד כל התסמינים מראים שמשהוא לא טוב קורה עשתה בדיקה לכרומוגרנינה יצא 483 הבלוטות בראש מעל העורף נפוחות יש לה פצעים מאחורי האוזניים שיוצא מהם הפרשה ושוב אני חוזרת ואומרת עד היום אף רופא לא מצא לנכון לתת לה שום טיפול חוץ מזריקות בי 12 שנתן השבוע הנאורולוג שראה אותה ולא הבין למה היא חצי שנה עם בי 12 כלכך נמוך ואף אחד לא מצא לנכון לתת לה תרופא האם זה סרטן . ואם כן מה עלי לעשות בכדי לזרז את הטיפול בה תודה

דגנית שלום, מצטערת מאוד לשמוע על מצבה של אחותך. עדיין, צריך להשלים בירור ולא ניתן להתחיל טיפול ללא אבחנה. תוצאת ה-PET-CT היא חשובה מאוד. אשמח לעזור עם קבלת התוצאות, וניתן לקבוע פגישה במרפאה לגידולים נוירואנדוקרינים בהדסה, בטלפון 02-5842111, עם התוצאות. בברכה, ד"ר גלסברג

09/07/2013 | 07:17 | מאת: דגנית

תודה על התשובה המהירה אבל כל בזמן מפרסמים ומלמדים אותנו כמה חשוב גילוי מוקדם האם אנו לא מפספסים כאן זמן יקר ? של טיפול ? האם לא כדאי להתחיל טיפול כל טיפול שהוא לא חייב הקרנות כדורים כימיים למתן את גדעלת הגידול? לחזרות עשרות שנים אחורה כשלא הייתה בדיקת פטסיטי ומתוך הממצאים הקימים היו מסיכים את המסכנה שהכן יש לה סרטן ואז פשוט לתת לה את הטיפול ההתחלתי לפחות

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים