גידול נוירואנדוקריני בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

19/02/2013 | 12:36 | מאת: שרון

סימונה שלום, קבענו אליך תור אבל רק לסוף אפריל וזה דחוף על כן אני פונה אליך בפורום זה. אבי אובחן לפני חודשיים עם גידול נוירואנדוקריני בלבלב נותח (וויפל) והגידול 4.8 ס"מ הוצא בשלמותו.כעת לאחר בדיקת פט סיטי הגידול התפשט לשתי אונות הכבד 1.9 ס"מ ולבלוטות רבות בשער הכבד ברטרופריטוניאום סביב כלי דם וסביב צואר הלבלב לאזור מיטת הניתוח וחלל הבטן החיצוני. לפי פתולוגיה: KI67-80% synaptophysin and chromogranin A- positive רציתי לדעת האם לטעמך יש לבצע בדיקת רצפטורים לסומטוסטטין והאם ניתן בשלב זה של המחלה לטפל באנלוגים רדיואקטיבים שיש בהדסה או בבאזל בשוויץ. תודה

ערב טוב ותודה על הפניה, לא ברור לי למה עברת ניתוח אם המחלה היתה גרורתית... מדובר בגידול נוירואנדוקריני של הלבלב גרורתי לכבד ובלוטות לימפה. לפי התוצאה הפתולוגית, הקצב השיגשוגי של הגידול הוא מאוד גבוה, 80%. לכן, הטיפול הראשוני והמשמעותי ביותר במקרה שלך זה כמוטראפיה ע"י מתן שילוב של CYSPLATIN+VP16. גידולים עם KI גבוה מגיבים טוב לטיפול זה ופחות לאנאלוגים לסומטוסטטין (רגילים או ראדיואקטיבים). בהמשך או במקביל ניתן להשלים גם את הבדיקה לקולטינים לסומטוסטטין GA68-DOTATATE-PET-CT וניתן גם במקרה של קליטה חיובית, להשתמש באנאלוים לסומטסטטין, אך לא במקום הכמוטראפיה. אשמח לעזור בהמשך, בברכה ובהצלחה, ד"ר גלסברג

21/02/2013 | 08:39 | מאת: שרון

סימונה בוקר טוב, ראשית תודה על התייחסותך המהירה. אבא נותח מאחר ולצערי לא עשו PET C.T אלא C.T רגיל וכל שראו היה גידול בלבלב אני מניחה שאם היו רואים יותר לא היו מנתחים כזה ניתוח גדול ומורכב. כמו כן הבילוריבין הגיע ל- 20 ולכן הניתוח היה דחוף מאוד ואף לא רצו לעשות ביופסיה לפני או כל פעולה פולשנית אחרת. שאלותיי הן: 1. האם בהסתמך על קצב השיגשוג יש הנחה ברורה כי מדובר בגידול נוירואנדוקריני שאינו מפריש הורמון? 2.מתי לדעתך הכי כדאי לעשות את ה-PET C.T ? אחרי 2 סבבים של כימו או אחרי שלושה? 3. ומתי לדעתך לבצע דוטטוק בצמוד לפט או אחריו, האם נדרש הפרש בזמנים? מקווה שנתראה במרפאה בטאגור בשבוע הבא. הדסה עין כרם דיברו איתך ואמרו לי ששמרת לנו מקום. תודה שוב , שרון.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים