פאוכרומוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/02/2013 | 01:06 | מאת: זיו

האם פאוכרומוציטומה נראה בבדיקה שגרתית של US בטן/כליות ודרכי שתן ? (שלא כוונה לזה ספציפית) כלומר. אם עברתי בדיקת US בטן, וכן בהזדמנות אחרת US כליות ודרכי שתן, ולא צוין על בעיה כלשהי בכיוון הזה. האם זה שולל מחלה כזו ? במידה ולא. האם יש דרך פשוטה לבדוק את זה ? (בלי איסוף שתן וכו') תודה

ערב טוב, כלל ראשון באבחנה של פיוכרומוציטומה היא אבחנה ביוכימית - זה אומר, לפי רמות מוגברות בדם או בשתן של מטאנפרינים. בסונר בטן רגיל, ניתן להסתכל אל אזור היתרת הכליות ולנסות לראות האם יש שם גוש - אבל זה לא אבחנתי. בברכה, ד"ר גלסברג

20/02/2013 | 22:03 | מאת: זיו

אני מבין מדברייך שאבחון מדויק של המחלה נעשה ע"י בדיקות דם ושתן (מטנפרינים וכו') שאלתי היא כזו. האם ברמת השלילה אפשר להסתמך על סונר בטן רגיל, שאם לא מוצאים בו בעיה באדרנלים, זה שולל בוודאות אפשרות לגידול פיוכרומוציטומה ?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים