Acht

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

31/01/2013 | 21:28 | מאת: שיר

שלום בת 36 כבר כמה שבועות סובלת מחולשה לחצים בראש ובאוזניים וחולשה ברגליים בזמן מנוחה בצעתי בדיקת Mre מוח ולהלן שלום בת 36 כבר כמה שבועות סובלת מחולשה לחצים בראש ובאוזניים וחולשה ברגליים בזמן מנוחה בצעתי בדיקת Mre מוח ולהלן התוצאות : ציסטה ויתכן מעט מוזל חופשי בסינוס מקסילרי מימין אשר בכל זאת מאוורר ברובו, שאר הסינוסים מאווררים היטב. המעבר הקרניו צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים. מעל הטנטוריום המוח תקין ובהתאם לגיל. הדיפוזיה למוח תקינה. לאחר הזרקת גדוליניום ללא האדרה פתולוגית תוך גולגולתית. בקו האמצע ובחלק האחורי של האדנוהיפופיזה מודגם תהליך קטן היפואינטנסי, נראה בכל הסדרות לאחר גדוליניום. באבחנה מבדלת מיקרואדנומה לעומת ציסטה זעירה ע"ש רטקה. לקורלציה אנדוקרינית בלבד. אם אין צורך בטיפול ניתוחי, אין צורך גם בהדמיה מכוונת לאוכף. הממצא לא גורם אפקט מסה. מסלולי הראייה התוך גולגולתיים והצטסטרנה הסופרה סלרית תקינים. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. התרשמות: הדמיית המוח בגדר הנורמה. יתכן מיקרואדנומה לעומת ציסטה זעירה ע"ש רטקה באדנוהיפיפיזה ראה גוף התשובה. הנאורולוג שלח אותי לרופא אנדוקרינולוג אשר שלח אותו למס בדיקות דם שיצאו תקינות ואמר ויבדוק את הדיסק של הMre בהזדמנות אני נורא מודאגת האם יש משהו מסוכן בבקשה דר מה זה אומר ?התוצאות : ציסטה ויתכן מעט מוזל חופשי בסינוס מקסילרי מימין אשר בכל זאת מאוורר ברובו, שאר הסינוסים מאווררים היטב. המעבר הקרניו צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים. מעל הטנטוריום המוח תקין ובהתאם לגיל. הדיפוזיה למוח תקינה. לאחר הזרקת גדוליניום ללא האדרה פתולוגית תוך גולגולתית. בקו האמצע ובחלק האחורי של האדנוהיפופיזה מודגם תהליך קטן היפואינטנסי, נראה בכל הסדרות לאחר גדוליניום. באבחנה מבדלת מיקרואדנומה לעומת ציסטה זעירה ע"ש רטקה. לקורלציה אנדוקרינית בלבד. אם אין צורך בטיפול ניתוחי, אין צורך גם בהדמיה מכוונת לאוכף. הממצא לא גורם אפקט מסה. מסלולי הראייה התוך גולגולתיים והצטסטרנה הסופרה סלרית תקינים. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים. התרשמות: הדמיית המוח בגדר הנורמה. יתכן מיקרואדנומה לעומת ציסטה זעירה ע"ש רטקה באדנוהיפיפיזה ראה גוף התשובה. הנאורולוג שלח אותי לרופא אנדוקרינולוג אשר שלח אותו למס בדיקות דם שיצאו תקינות מלבד ACTH שאותו אני עושה שבוע הבא שאלי היא האם האם בדיקת ACTH יכולה לשלול את ממצא הMre ואם היא חיובית מה זה אומר האם זה מסוכן והאם תופעות שאני מרגישה סחרחורות חולשה לחצים בראש / אוזניים הם מזה תודה אני זקוקה לייעוץ בעניין

ערב טוב, מדובר בממצא מקרי קטן מ-1 ס"מ (מיקרואדנומה, או ציסטה). ברוב המקרים, ממצאים מסוג זה לא מפרישים יתר הורמונים. במקרה ובדיקות הדם תקינות, יש צורך במעקב בלבד,בעד כחצי שנה-עד שנה לחזור על MRI של ההיפופיזה ובדיקות דם - במסגרת של מעקב אצל אנדוקרינולוג. לא ניראת כול סיבה לדעגה. בברכה, ד"ר גלסברג.

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים