זריקת sandostatin lar 30 mg

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

29/01/2013 | 11:30 | מאת: תהילה

שלום רב, עברתי ניתוח וויפל להסרת גידול נוירואנדוקריני מהתריסריון. עליי להתחיל לקבל זריקת סנדוסטטין. מהם תופעות הלוואי? אשמח גם לשמוע מחולים שמקבלים את הזריקה על התפקוד לאחר הזריקה. תודה.

ערב טוב, זריקת הסנדוסטטין היא אחד מהטיפולים ה-"שפירים" הקיימים בתחום הגידולים הנוירואנדוקרינים. מדובר באנאלוג להורמון הטבעי הנמצא בגוף של כולנו, כשהתפקיד העיקרי שלו הוא לדכא הפרשות אחרות (הורמונים אחרים, מיצי לבלב), דיכוי של פעילות מעיים רגילה ושל שיגשוג של תאים גידוליים - נוירואנדוקרינים. כתוצאה, בחלק מהמטופלים יש תלונות של גזים ויציאות רכות עד שילשולים, ובד"כ הגוף מסתגל ככול שהזמן עובר. לעיטים ניתן למצוא עליה ברמות הסוכר, אך בעיקר אצל מטופלים עם סוכרת ברקע. כמו כן, צריך לעקוב לאחר תפקוד בלוטת התריס, ולפעמים ישנה הופעת אבנים בכיס המרה. יש לציין שרוב החולים סובלים את הטיפול היטב, ללא תופעות משמעותיות. מדובר בתרופה ביולוגית. לגבי קשר עם חולים אחרים המקבלים את הזריקה - ניתן לבקש מהרופא המטפל שלך את הפרטים של חולים אחרים אך רק לאחר קבלת ההסכמה שלהם. בברכה, בהצלחה, ד"ר גלסברג

05/02/2013 | 22:56 | מאת: תהילה

27/03/2015 | 10:12 | מאת: תמר

הי תהילה אני גם אמורה להתחיל עם זריקות, איך את מסתדרת איתם?

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים