גרורות בריאות לאחר הוצאת גידול מודלורי מבלוטת התרי

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

17/08/2012 | 14:35 | מאת: רונית

לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס כולל עשרות בלוטות לימפה , עצב חוזר ועורק בצואר (פתלוגיה - סרטן מודולרי) התגלה ב PET CT גרורות בריאות קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגדולים מבין הנודולים הרבים בשתי הראות. הגדול כ-1.7 ס"מ ב -RUL כל היתר נקי. האם זה מוגדר כהמשך של סרטן בלוטת התריס או שזה סרטן ריאות ? איזה רופא בעצם אמור להמשיך בבירור ובטיפול ?

בוקר טוב, מדובר בגידול גרורתי לריאות. לא ניראה שיש גידול אחר, וצריך להשלים בדיקות דם לרמת CALCITONIN ו-CEA. ממליצה לפנות בדחיפות למומחה בגידולים נוירואנדוקריניים, אצלנו בהדסה. בברכה, ד"ר גלסברג

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים