עמילאז גבוה וחשד לגידול NET בלבלב

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

21/03/2012 | 14:05 | מאת: אמיר

שלום רב, אני בן 23. עקב הרגשה כללית רעה המתבטאת בין היתר בחוסר תיאבון משמעותי, בחילות וכאבי בטן, הופניתי לבדיקת עמילאז בדם שיצאה גבוהה מהנורמה- 124 (נורמה עד 100), יש לציין גם רמת כרומוגרנין A גבוהה מעט מהנורמה- 110. יש לציין בדיקת US בטן תקינה.מה משמעות הדבר וכיצד עליי להשלים בירור??? האם יש לבצע בדיקות כגון גסטרין/גלוקגון על מנת לשלול GEPs??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

בוקר טוב, ממליצה לא לעשות בדיקות מיותרות. ממליצה מקסימום לחזור על רמת אמילז בדם ולהיות במעקב של רופא המטפל. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים