גוש באנדרנל ימין

דיון מתוך פורום  גידולים נוירואנדוקריניים

15/07/2008 | 23:53 | מאת: מיגי

שלום אחי בן 38 בריא בדרכ ללא בעיות רפואיות בבדיקת אולטרסאונד כליות (לאחר ברור של עייפות לאחר מלריה קלה שהייתה לו, הוא עובד באפריקה) נמצא גידול גדול באנדרנל ימין עם גבולות סדירים במימדים 5.2 /4.7 התרשמות תהליך סולידי וואסקולר גדול באדרנל ימיני יכול להתאים לפיוכרומוציומה או קרצינומה או משני. אחי הופנה לבדיקות אנדרוקלוגיות שונות וכן לPET CT ממצאי הPET מדגימים גוש גדול באדרנל ימין בעל כושר לקלוט FDG ביתרנכללת באבחנה המבדלת אפשרות של CARCINOMA או פאוכרומוציטומה היפר מטבולית.לא הודגמן אתרי קליטה פתולוגית נוספים. כליה שמאלית שלו לפי ממצאי US קטנה מאוד ומסויידת גם בפט סיטי ציינו כליה שמאלית קטנה מאוד שאלתי סרטן או לא? האם ניתן לדעת הנ"ל עפי הסיטי והפט סיטי אודה להתיחסותך בתודה

שלום רב, נוכחות של גוש באדרנל דורשת בירור להפרשה הורמונלית יתר. האם אחיך ביצע בדיקות דם לרמת קורטיזול, אנדרוגנים, או איסופי שתן לקטכולמינים, מטאנפרינים או קורטיזול? לבדיקות אלו ישנה משמעות רבה וצריך לבצע אותן לפני החלטה על ניתוח, בגלל שבהתאם לתוצאות מחליטים לגבי הכנה לניתוח וטיפול תרופתי (ניתוח של פיוכרומוציטומה ללא הכנה יכולה לסכן חיים). קליטה ב-PET-CT לא מבדילה חד משמעית בין גידול סרתני או לר סרתני. מומלץ להתיעץ עם אנדוקרינולוג בהקדם, לפני כל החלטה על טיפול המשכי. בברכה, ד"ר גרוזינסקי

מנהל פורום גידולים נוירואנדוקריניים